İç Pilav tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    İç Pilav nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 bardak pirinç
    3 adet kuru soğan
    4 yemek kaşığı kuş üzümü
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    1 yemek kaşığı dolusu kıyılmış dereotu
    2 adet kesme şeker
    1 çay kaşığı tarçın
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Fıstıkları bir kaşık sıvıyağda renkleri pembeleşene kadar kavurun.

    2 bardak pirinci ılık tuzlu suda bekletin.

    Soğanları zar şeklinde doğrayıp koyu renk oluncaya kadar kavurun.

    Üzümleri ılık su içerisinde bekletin. Soğanlar kahverengi olduktan sonra pirinçleri ilave edip, 10 dakika kavurun. Fıstık, kuşüzümü, tuz ve kesme şekerini atın. 3 bardak sıcak su ilave edin. Kaynamaya bırakın. Suyunu çekince üzerine dereotu, yenibahar ve tarçın ilave edin. Pilavı karıştırarak havalandırın. Üstünü kapatıp 10 dakika sonra servise hazırlayın.
     
  2. _

    _dilek_ Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. o

    oneyou Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş