Hurma tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    [​IMG]
    Hurma çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 su bardağı un
    1 çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı tuz

    Kızartmak için;
    Sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    Bir yoğurma kabına yumurtaları kırın, yoğurt ve sıvıyağı ekleyin. Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Bu arada karbonatı ve tuzu unla beraber katın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Hamur sert olmayacak. Çok da yumuşak olursa kalburda çevrilmez. Köfte büyüklüğünde hamurdan parçalar koparıp, biçimlendirin. Bir kalburun arkasında, -yoksa bir rendenin iri dişli yüzeyi de olabilir- hamuru yuvarlayın. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın. Kızgın yağda önlü-arkalı kızartın. Hurma Kelkit bölgesinde ilgi gören bir sahurluktur. Genelde gül reçeliyle beraber servis yapılır.



    Yemekçinin notu: Arzu ederseniz içine dövülmüş cevizle karıştırılmış tarçın koyabilirsiniz.
     
  2. t

    tulayk Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. şehpal

    şehpal Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. a

    ayşe600 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş