Hunnap Meyvesinin Faydaları

Konu, 'E | F | G | H | I' kısmında elnur tarafından paylaşıldı.

  1. elnur

    elnur Yeni Üye

    Çin hurması olarak da bilinen hunnap meyvesinin kökeninin Çin olduğu bilinmektedir. Erik ya da küçük kiraz boyutundaki bu meyve yenilebilir kabuklu meyveler arasındadır. En iyi antioksidanlar arasında olan bu meyve genel olarak yeşilken tüketilir.

    20_10_2008_17_9_44_hunnap_1.jpg

    Hunnap meyvesinin faydaları şu şekildedir:

    *C vitamini bakımından zengindir. Güçlü bir antioksidandır.

    *Kan dolaşımında etkili olup potasyum bakımından zengin bir meyvedir. Kan basıncını düşürücü etkisi bulunmaktadır.

    *İştahsızlık, ishali anemi, histeri, ateş, astım ya da göz hastalıkları üzerinde tedavi edici özelliği vardır.

    *Anti bakteriyel, anti ülser ve ağrı kesici gibi etkileri ile sık tüketilir.

    *Karaciğeri korur ve karaciğerin kendini yenilemesine yardımcı olur.

    *Kronik kabızlığa ve bebek sarılığına iyi gelir.

    *Kemik ve diş yapısını kuvvetlendirici etkisi vardır.

    *Stres ve ankisiyeteyi azaltıcı etkisi vardır.

    *Kuru, kaşıntılı deri, yara ve ülser gibi cilt hastalıklarını tedavi edici özelliği vardır.

    Bu meyve kronik hastalığı olan kişiler tarafından sınırlı sayıda tüketilmelidir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş