Hindistan Cevizli Havuç Salatası Tarifi

Konu, 'Salatalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    500 gr havuç

    1 portakalın suyu

    1 limonun suyu

    50 gr kurutulmuş hindistan cevizi





    HAZIRLANIŞI

    Havuçları rendeleyin. Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun.

    Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

    Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin.

    Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az l saat buzdolabında bekletin.

    SERVİS ÖNERiLERi: Bu keskin salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir.

    AŞÇININ ÖNERİSİ: Rendelemeyi daha kolaylaştırmak için havuçları l saat buzlu suyun içinde tutun.

    ALTERNATİF: Limon ve portakal suyu yerine salatayı zeytinyağı ve sirkeyle karıştırabilirsiniz
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    düşük kalorili lezzet
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş