Hindistan Cevizli Havuç Salatası (4-6 Kişilik) tarifi

Konu, 'Salatalar' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    [​IMG]
    Hindistan Cevizli Havuç Salatası (4-6 Kişilik) hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    500 gr havuç
    1 portakalın suyu
    1 limonun suyu
    50 gr kurutulmuş hindistan cevizi


    Yemeğin Tarifi
    Havuçları rendeleyin. Rendelenmiş havuçları büyük bir kaseye koyun.

    Limon ve portakal suyunu havuçların üzerine dökün ve iyice karıştırın.

    Havuçları büyük bir salata kabına veya ayrı ayrı servis tabaklarına koyup üzerlerine hindistan cevizi serpiştirin.

    Hindistan cevizli havuç salatasını servis yapmadan önce en az l saat buzdolabında bekletin.

    SERVİS ÖNERiLERi: Bu keskin salatayı soğuk tavukla servis yapabilirsiniz. Hindistan cevizi kabukları değişik bir servis tabağı olarak kullanılabilir.

    AŞÇININ ÖNERİSİ: Rendelemeyi daha kolaylaştırmak için havuçları l saat buzlu suyun içinde tutun.

    ALTERNATİF: Limon ve portakal suyu yerine salatayı zeytinyağı ve sirkeyle karıştırabilirsiniz
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    görünümü çok şık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş