Hindi Kapama Nasıl Yapılır? "Resimli"

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Yılbaşına özel Hindi kapama yapılışı
    Resimli Hindi kapama tarifi
    Hindi kapama nasıl yapılır
    Hindi kapama yemeği

    Hindi kapama Malzemeleri

    [​IMG]

    • 4 parça hindi but
    • 10 gr. Un
    • 20 gr. Yoğurt
    • 120 gr. Tereyağı
    • 2 adet patates, 2 adet havuç
    • 8 adet arpacık soğan
    • 60 gr. çiçekyağı 30 gr. et suyu
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 buket sebze (Maydanoz sapı, havuç, tane karabiber, kabak, kereviz)
    • 30 gr. tuz,
    • 15 gr. karabiber


    Hindi Kapama tarifi


    Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp bir bulamaç elde edin. Kapamalık Hindileri önce çiçekyağında cız bız yapın, sonra bir kapta haşlayın. Pişmesine yakın sebze buketini ekleyin. Çukur bir kapta önce margarini eritin, et suyu katın ve daha sonra kapamalık etleri ilave edin. Hazırlamış olduğunuz bulamacı bu karışımla birleştirip, tuz ve karabiber ekleyin. Hindi Kapamanız servise hazır.

    [​IMG]
     
  2. a

    ada Yeni Üye

    Hindi kapama denemedim ama kuzu kapama nefis oluyor umarım buda o kadar güzel olur
     
  3. a

    açelya Yeni Üye

    Hindi kapama harika bir lezzet denemeyen arkadaşlara tavsiye ederim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş