Herse nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Herse tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 adet iri boy kemer patlıcan ya da orta boy bostan patlıcanı
    1 adet çarliston biber
    1 adet orta boy domates
    3-4 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
    1 çay kaşığı limon suyu
    ½ adet limon
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanı, biberi ve domatesi közleyin. Akan soğuk su altında kabuklarını soyun ve kararmaması için patlıcanın her tarafını limonla ovun. Közlenen sebzeleri çatalla iyice ezin. Bir kasede tuz, limon suyu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı iyice karıştırıp, sebzelere iyice bulayın.
     
  2. n

    nilgün Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. g

    gonul_ruzgari Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş