Helatiye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında BaŞaK tarafından paylaşıldı.

  1. BaŞaK

    BaŞaK Yeni Üye

    Helatiye Tatlısının Yapılışı Nasıl?
    Resimli Helatiye Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
    Helatiye Tatlısının Kolay Tarifi
    Helatiye TatlısıNasıl Yapılır

    Gül suyu katılmış tatlı tattınızmı? Eskilerin vazgecilmez tatlarıdan olan Helatiye tatlısının nasıl yapıldığını merak edenler güzel önerilerimiz olacak.


    Malzemeler
    1 su barda süt
    1 su barda su
    1 su barda Pudra ekeri
    20 gram damla sakz
    2 çorba ka Msr Niastas
    1 çorba ka Un
    Süslemek için:
    2 çorba ka badem
    2 çorba ka antep fst
    Mevsim meyveleri
    4 su barda su
    3,5 su barda toz eker
    1/2 su barda gül suyu
    [​IMG]
    Yemeğin Tarifi
    Tozeker, su ve gül suyunu kartrp urup haline gelinceye kadar kaynatn ve soumaya brakn. 1/2 su barda süt, 1/2 su barda su, pudraeker ve damlasakzn kartrarak kaynatn. Un, niasta, kalan süt ve suyu iyice ezip kaynamakta olan karma ilave edin. Muhallebi kvamna geldiinde ocaktan aln. Tepsiye 1 santim kalnlnda dökün. Muhallebi souyunca küçük küpler halinde kesin. Önceden hazrlam olduunuz urup souduktan sonra badem ve Antepfstn ilave edin küp eklinde dilimlediiniz muhallebiyi urubun içine brakn ve mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine aln. Souk servis yapn.

    Afiyet olsun
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Helatiye tatlısı için hafta sonu kolları sıvamak lazım lezzetli olacağından şüphem yok
     
  3. r

    rodali Yeni Üye

    osmanlı mutfağı'ndan olan hafif mi hafif bir tatlının ismi. gül şerbetinde bekletilmiş sakızlı su muhallebisi üzerine badem, antep fıstığı ve mevsim meyveleri ile servis edilir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş