Havuçlu, Karnabaharlı Pilav

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Havuçlu, Karnabaharlı Pilav nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 bardak un
    2 adet yumurta
    4 yemek kaşığı süt
    1 yemek kaşığı margarin
    2 bardak pirinç
    2 adet havuç
    2 bardak karnabahar
    2 yemek kaşığı tereyağ
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Havuçları doğrayın, karnabaharları ayıklayın. 1 bardak suya tuz atıp, 10 dakika süreyle iki sebzeyi de haşlayın.

    2 bardak pirinci bol tuzlu suda 10 dakika haşlayın, suyunu süzüp bekletin. Soğuk su ile pirinçleri yıkayıp bekletin.

    2 bardak un, yumurta, tuz, süt ve margarini karıştırıp sert bir hamur tutun. Hamuru kalınca açıp bir parmak kalınlığında uzun şeritler kesin. Pilav tenceresini margarinle bolca yağlayın. Tencereye şeritleri sepet örgüsü yapar gibi, bir alttan bir üstten geçirerek tencereye yerleştirin. İçine sebzeleri, haşlanmış pirinci, tereyağını, tuz ve karabiberi ilave edin. Tencereden sarkan hamurları içine katlayın. Fırında 45 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip servis yapın.
     
  2. b

    benimhobim Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. m

    mathzey Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. s

    sayka81 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. m

    mavilim-500 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. e

    emineank Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş