Havuçlu dana eti

Konu, 'Diyet Yemekleri' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 600 gr dana kuşbaşı
    2. 3 havuç
    3. 1 soğan
    4. 2 çorba kaşığı un
    5. 1 defneyaprağı
    6. 1 su bardağı su
    7. 1 çorba kaşığı limon suyu
    8. 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    9. 2-3 dal maydanoz
    10. Tuz
    Instructions:
    1. Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın. Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.
    2. Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.
    3. Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    et ve sebze karışımı güzel...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş