Haşhaşlı Yoncagül

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Haşhaşlı Yoncagül
    Malzemeler
    3 yemek kaşığı bal
    3 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    2 yemek kaşığı toz şeker
    50 gr zeytinyağlı margarin
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    5 su bardağı un

    Üzeri için;
    2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
    1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

    Yemeğin Tarifi
    Sütü ılıtın, şekerle birlikte derin bir kaseye aldığınız mayayı eritin. 10 dakika bekletip, yumurta, tuz, yağ ve unu ekleyin. İyice yoğurarak hamuru tutun. En az 1 saat mayalanmaya bırakın. Bir maffin (top kek) kalıbını yağlayın. Her oyuğun içine ceviz büyüklüğünde yoğurduğunuz hamurlardan 3?er tane yerleştirin. Bu ölçü 12?li kalıp içindir ve bu hamurla 36 adet beze yapılır. Kalıptaki hamurları 30 dakika dinlendirip, üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Ortalarına haşhaş serpip, 175 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Maffin kalıbınız yoksa aynı biçimi düz bir tepside de yapabilirsiniz. Ancak hamurlarınız bu kadar düzgün olmayabilir.
     
  2. e

    eftelya Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. m

    meceseom Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. e

    elifnaz Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. c

    ceydan devran Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. l

    lover00 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş