Haşhaşlı Katmer Börek Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Haşhaşı sizlerde benim gibi çok seviyorsanız verecek olduğum tarife bayılacağınızdan eminim. Sizler için çok sevdiğim haşhaşlı katmer börek tarifini buldum ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Hep beraber bu böreği yapmaya hazırsanız buyrun bu böreği nasıl yapacağımızı öğrenelim.

    Malzemeler:
    3 yufka

    Sosu için:
    2 yemek kaşığı haşhaş
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1,5 çay bardağı soda

    İç harcı:
    Patatesli ya da peynirli harç

    Hazırlanışı:
    Öncelikle bir kase içerisinde haşhaş, sıvı yağ ve soda hazırlanır. Karışımın iyi hazırlanmasına özen gösterilir. Yufka bir güzel açılır. Bu harçtan fırça ile yufkaya sürülür. Yufkanın karşılıklı kenarları ortada birleştirilerek kare şekline getirilir. 4'e bölünen bu parçalar üst üste eklenerek aralarına harç sürülür ve ardından iç harçtan içine eklenerek poğaça gibi kapatılır. Bütün yufkalar aynı şekilde işlem uygulanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 200 derece fırında poğaçalar pişirilir. Afiyet olsun...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş