Haşhaşlı, Kakaolu Şekerpare nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Haşhaşlı, Kakaolu Şekerpare
    Malzemeler
    2 yemek kaşığı haşhaş
    4 su bardağı un
    4 yemek kaşığı pudra şekeri
    2 yemek kaşığı kakao
    2 adet yumurta
    2 adet yumurtanın sarısı
    250 gr. erimiş margarin
    1 çay bardağı irmik
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    3 yemek kaşığı badem

    Şerbeti için:
    3 su bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    4 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.

    Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun.

    Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin. Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı. Her birinin ortasına haşlanmış badem koyun. 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

    Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Şekerparenin hoş tariflerinden birisi tercih ediyorum..
     
  3. s

    sevcan Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. s

    sibel52 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. s

    seyhan Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş