Harnup Şerbeti Nasıl Yapılır

Konu, 'Meşrubatlar ve Sıcak İçecekler' kısmında Naime tarafından paylaşıldı.

  1. N

    Naime Yeni Üye

    Harnup Şerbeti Tarifi
    Harnup Şerbeti Yapılışı

    Şerbetin Malzemeleri:
    1 kg Harnup (keçiboynuzu)
    1 su bardağı pekmez
    4 litre su

    [​IMG]

    Şerbetin Yapılışı: Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın ve süzün. Süzdüğünüz suya pekmez ekleyip tatlandırın. Şerbeti 1 gün dinlendirdikten sonra üzerindeki duru suyu alın ve şişelere doldurup muhafaza edin. Sahur zamanı bardaklara paylaştırıp servis yapın.


    alıntı
     
  2. B

    Bengü Yeni Üye

    Şerbet yaz sıcaklarında tercih edeceğim bir içecek
     
  3. Orko

    Orko Bilgi Sihirbazı.

    Keçiboynuzu ile ilk tanışmamız Mersin'in yaylarından birinde olmuştu, organik üretimin noktasal işareti oralar.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş