Harira Çorbası Yapılışı

Konu, 'Çorbalar' kısmında nadide tarafından paylaşıldı.

  1. n

    nadide Yeni Üye

    Harira Çorbası Tarifi
    Resimli Harira Çorbası Tarifi
    Harira Çorbası

    [​IMG]
    Malzemeler
    600 gr kuşbaşı et, 1'er cm'lik kesilmiş
    3 soğan, irice doğranmış
    200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış
    200 gr yeşil mercimek, yıkanmış
    600 gr domates, soyulmuş ve doğranmış
    4 kereviz sapı, doğranmış
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı karabiber
    Tuz
    Arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil
    2 tarçın çubuğu
    Yarım tatlı kaşığı safran
    5 yemek kaşığı un
    1 limonun suyu
    1 demet maydanoz, doğranmış

    Hazırlanışı
    Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.
    Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.
    Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin.
    Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.
    Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin.
    Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
    Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin.
    Limon suyunu ve maydanozu ekleyin. Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın.
    Afiyet olsun.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Harira Çorbası zehmetli bir çorba yapan olursa lütfen bir kase versin tatmak istiyorum :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş