Hardal Otu nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Hardal Otu nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 demet hardal otu
    3 diş sarmısak
    1 adet limon suyu
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Hardal otunu ayıklayıp kök kısımlarını kopartın. Yıkayıp süzün. Kaynayan tuzlu suya atıp yumuşayınca kadar haşlayın. Otlar yumuşayınca kepçe yardımıyla tencereden alıp içi buzlu su bulunan cam kaseye koyun. Soğuması için bekletin. Soğuyan hardal otunu kepçeyle sudan çıkarın. Süzüp servis tabağına sıralayın. Küçük bir kapta dövülmüş sarmısak, tuz, limon suyu ve zeytinyağını çırpın. Salatanın üstüne döküp servis yapın.
     
  2. m

    myra Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. m

    melosh1 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. A

    AYŞE & ELİF Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. h

    hüzünlü26 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  6. k

    kircicegi Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş