Hanım Bileği tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayca tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayca Yeni Üye

    Hanım Bileği nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    10 avuç un
    10 yemek kaşığı erimiş tereyağı
    2 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı tuz
    ½ su bardağı ılık su
    Nişasta, un (açmak için)

    Şurubu için;
    5 su bardağı şeker
    5 su bardağı un
    2-3 damla limon suyu
    şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir. 10 adet beze yapılır. Hamurlar un ve nişasta karışımı ile ince açılır. Üstüne ceviz serpilerek yufkanın 1/3?ü katlanır, diğer kısmında 1/3?ü üstüne katlanır. Yufka ortaya doğru buruşturularak, uzunlamasına fiyonk 5 cm boyunda parmakla sıkıştırılır. Bu sıkıştırılan yerlerden kesilerek her bir parça bol kızgın sıvıyağda kızartılarak servis tabağına alınır. Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökülür.
     
  2. n

    nuran57000 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. a

    abca Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. S

    Su Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  5. p

    peerrriiii_ Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. m

    melismiray Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  7. h

    hanife Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  8. m

    menas84 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş