Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenmeli?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Mevsim tarafından paylaşıldı.

  1. M

    Mevsim Yeni Üye

    Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir?
    Hangi Mevsimde Hangi Balık Tüketilir

    Balık her mevsimin vazgeçilmezi. Ancak her mevsimde yenecek balık çeşitleri de farklı. İşte mevsimlere göre yenecek balık türleri:
    [​IMG]
    KIŞ: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur. Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır. Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarla kolayca bulunur.

    İLKBAHAR: Mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar. kılıç, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir. Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve barbunya çok tutulur.

    YAZ: Sardalyanın mevsimi başlamıştır. Ekim ortasına kadar lezzetini devam ettirir. Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya elverişlidir. Kolyozun tavası, pilakisi yapılır. İzmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.

    SONBAHAR: Sardalye ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir. Her türlü pişirilmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır. Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.
     
  2. a

    alev Yeni Üye

    Mezgitler süper özellikle bu mevsimde
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş