Hamur Çorbası / Sivas-Suşehri nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Hamur Çorbası / Sivas-Suşehri nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 su bardağı erişte (hazır veya evde kesilerek hazırlanmış ince makarna tipi hamurdur, yoksa tel şehriye kullanabilirsiniz)

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencerede yeşil mercimeği, üzerine çıkacak kadar soğuk su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mercimekler yumuşayınca erişteleri ve tuzu karıştırarak ilave edin. Erişteler de 10 dakika kadar pişince altını söndürün.

    Öte yandan ayrı bir ufak tavaya yağı koyup, eriyince üzerine toz kırmızı biber, kuru naneyi ekleyip, 1-2 dakika pişirin. Bu sosu da çorbanın içine ilave edip, karıştırın.

    Yemekçinin notu: İsterseniz bu çorbaya yoğurdu da ezip koyabilirsiniz.

    Ayten Kadıoğlu/Ankara
     
  2. c

    cerence74 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. t

    tülin arslan Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. e

    esra_01 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. p

    pinkdream Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. m

    muallime Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş