Hamsili Pilavı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Pilavlar' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Hamsili Pilavın Yapılışı
    Resimli Hamsili Pilav yapılışı
    Hamsili Pilav nasıl yapılır


    Karadenizin harika lezzetlerinden olan Hamsili Pilav için gerekli malzemelere göz atalım.

    1 kg hamsi
    2 su bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı çamfıstığı
    1 çorba kaşığı kuşüzümü
    1 su bardağı sıvı yağ
    yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın
    1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe göre)
    Kızartmak için sıvı yağ

    [​IMG]

    Yapılışı:

    İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelim.Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralım.Yeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim.
    Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelim.Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım. Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yüzlü kızartalım.Teflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim.
    Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralım.En üstte de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelim.Ağzı kapalı olarak fırında veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım.
     
  2. y

    yeşil Yeni Üye

    Hamsiyi hamsi gibi yesek daha iyi olmaz mı :)
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi


    Katiliyorum :) Ancak Pilavida hamsiyide cok severim birbirine karistirirsak super gider.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş