Hamsi Ditmeli Pilav

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Hamsi Ditmeli Pilav nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 kg. hamsi
    2 su bardağı pirinç
    2 adet kuru soğan
    3 su bardağı brokoli
    1 yemek kaşığı sıvıyağı
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet kesme şeker
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını ayırın. Yıkayıp tuzlayın. Tavaya 1 kaşık margarin ve sıvıyağı koyun, hamsileri içine atıp iki taraflı kızartın.

    Brokoliyi kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika bekletip süzün.

    Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, 1 kaşık margarinle pembeleşene kadar kavurun. Pirinçleri ilave edip 10 dakika karıştırarak kavurun. İçine 1 kesmeşeker, karabiber, tuz, brokoli koyun. Hamsileri de ilave ettikten sonra karıştırın. 2 bardak sıcak suyla birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı havalandırıp, 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.
     
  2. p

    pasion turca Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. m

    melek12 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. nejlaeskisehir

    nejlaeskisehir Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. s

    sebnem960 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş