Halva tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Halva nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 su bardağı zeytinyağı
    2 su bardağı irmik

    Şurup için;
    3 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su

    Ayrıca;
    1 tatlı kaşığı tarçın ve
    3 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
    veya kabuğu soyularak kavrulmuş badem

    Yemeğin Tarifi
    Büyük bir tavaya yağı koyup, kızınca önce fıstık veya bademi ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım. Hemen üstüne irmiği ekleyip, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.



    Bu arada da bir tencerenin içine su ve toz şekeri koyarak, kaynamaya bırakalım. Şeker iyice eriyip, şurup kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra ocağın altını kapatalım.



    Şimdi gelelim helvanın kavrulmasına. İrmiğin rengi hafif kahverengileşmeye başladığında, bir kenarda bekleyen şurubu içine yavaş yavaş aktaralım. Tarçını da tam bu sırada serpiştirelim, ateşin altını da iyice kısalım ve karıştırmaya devam edelim. Baktınız ki helva katılaşmaya başladı hemen ocağın altını kapatın.

    Helvayı kalıp şeklinde çıkaracaksanız, soğuyunca kalıptan düz bir servis tabağına çıkarın ve servis yapın.
     
  2. l

    lapielda Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. k

    kubrakabasakal Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. k

    kaya... Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş