Halbur Hurması

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Halbur Hurması nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı karbonat (veya kabartma tozu)
    1 çay kaşığı tuz
    Alabildiğince un (kulak memesinden çok az katıca bir hamur yapılacak)

    Kızartmak için;
    1 su bardağı sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı ekleyin.

    Bir taraftan da azar azar ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru toplamaya ve yoğurmaya başlayın.

    Kulak memesinden çok az sert olacak bir hamur elde ettiğinizde, ılık bir yerde en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.

    Dinlenen ve iyice özleşen hamurdan bir orta boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp, sonra da mekik şekline getirin.

    Sonra bu mekik hamurlarını bir halbur ya da rendenin iri gözlerine koyup, tam orta kısmına üç parmağınızla bastırıp, dışkırmına rendenin ya da kalburun şeklini çıkarıp, elinizi kendinize doğru çekin.

    Geniş bir tavadaki çok kızgın olmayan yağda, orta ateşte kızartmaya koyun.

    Kızaran hurmaları sıcak veya ılık olarak servise sunun.
     
  2. ışıl

    ışıl Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. s

    sistem47 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. s

    suna Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. n

    neva aysun Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş