Güveçte Tandır Kebabı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Güveçte Tandır Kebabı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 adet kuzu kol
    1 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı kekik
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı karabiber
    1 yemek kaşığı tereyağ

    Yemeğin Tarifi
    2 adet kuzu kolunu, 8 adet iri parçaya bölüp birbirinden ayırmadan yıkayın, güvecin içerisine yerleştirin. İçine bir kaşık margarin, tuz ve karabiber atıp etler suyunu çekene kadar kısık ateşte 30 dakika pişirin. Güvecin içerisinde, iki tarafını çevirerek kontrol edin. Etler nar gibi kızarınca üzerine unu, tuz serper gibi serpin. Kekiği ilave edin. Üzerini örtecek kadar su koyup 1 saat kısık ateşte güvecin kapağını açmadan pişirin. Sıcak servis yapın.
     
  2. s

    sabiha Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. b

    bes Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. T

    Tatlisco Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. k

    kubraa_26 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş