Güveçte Patlıcan Tava nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    Güveçte Patlıcan Tava
    Malzemeler
    6 adet kuzu kol parça
    6 adet patlıcan
    6 adet domates
    4 adet yeşil biber
    2 adet kırmızı biber çuşka
    20 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanları yıkayıp, çizgili biçimde soyun. Uzunlamasına dörde bölün. Kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda bekletin.



    Etleri yıkayıp, toprak güvece koyun. 3 adet domatesi etlerin üzerine doğrayın. 10 diş sarımsağı soyup, bütün olarak ekleyin.



    Patlıcanların yarısını, etlerin üzerine yerleştirin. Domateslerden bir sıra yapın. Yeşil ve kırmızı biberlerin yarısını doğrayın. Üzerine kalan patlıcanları yerleştirin. Sırayla kalan sarımsakları, domatesi, biberleri ekleyin. Tuzu ve karabiberi katın.



    Güvecin üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yanyana dizerek, kapatın. Su koymadan, 175 derecedeki fırında, 90 dakika pişirin. Patlıcan kabuklarını üzerinden alın. Güveci ters çevirerek, servis tabağına alın.Sıcak sıcak servis yapın.
     
  2. r

    renza Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. r

    rexmont Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. Murat

    Murat Yönetici

    Güveçte ne yaparsanız ayrı bir tadı, lezzeti oluyor. Patlıcanları güveçte pişirirken içerisine az tavuk yada et parçacıklarıda atabiliriz, domateslerin suyu güveçe sindikce tadı gelecektir.
     
  5. A

    Abdullah Yeni Üye

    Bence güveçte ne yapılsa çok güzel olur tabi yapabilen varsa yapsa çok güzel olur ....
     
  6. i

    irem Yeni Üye

    Güveçte pişen yemeğin tadına doyum olmaz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş