Güveçte Mantar Tarifi

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    Yarım kg mantar

    4 adet soğan

    4 adet dolmalık biber

    2 adet kırmızı biber

    1 tatlı kaşığı köri

    2 çorba kaşığı domates salçası

    1 adet domates

    1 tatlı kaşığı tuz

    2 tatlı kaşığı kekik

    1 çorba kaşığı sıvı yağ

    1/2 su bardağı yağsız kaşar peyniri rendesi





    HAZIRLANIŞI

    Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin. Daha sonra salçayı malzemelerin üzerine ekleyin.

    Mantarları ikiye kesip daha şık görünmesi için bir güvecin içine koyun.

    Üzerini rendelenmiş yağsız kaşar peyniri ile kaplayın. Fırına sürün. Kaşar peyniri eriyip servis yapın.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Güzel bir tarif, Teşekkürler.
     
  3. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Bende Mantar hakkında yanlış bilelenleri yazmak isterim


    1. -Yoğurtla yenen mantar zehirlemez.
      [*] -Pişirilen mantarda zehir yok olur.
      [*] -Mantarın zehri, sirkeli ve tuzlu suda kaynatılarak alınır.
      [*] -Kurutulmuş mantar zehirlemez.
      [*] -Çayırlarda yetişen mantarlar zehirli değildir.
      [*] -Koparıldığında rengi değişmeyen mantar zehirsizdir, iç kısmı mavileşirse zehirlidir.
      [*] -Ağaçlardaki mantarlar zehirsizdir.
      [*] -Zehirli mantar gümüş kaşıkla pişirilirse, kaşık kararır.
      [*] -Salyangozlar zehirli mantar yemez.
     
  4. yarımada

    yarımada Yeni Üye

    Güveçte mantar en sevdiğim yemeklerden biri. tşk ler tarif ve yanlış bildiğimiz bilgiler hakkında bilgileriniz için.
     
  5. Nursena

    Nursena Admin

    [​IMG]

    Enfes görünüyor :)
     

    Ekli Dosyalar:

  6. Murat

    Murat Yönetici

    Güveçte mantar ve tabikide kaşar üzerinde harika bir tat vermekte. Hadi afiyet olsun.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş