Güney Afrika Yemek Kültürü

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    Çeşnili bir mutfak...





    [​IMG][/b][/i]

    Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye'nin bir buçuk katı büyüklüğünde geniş bir ülkedir. Bu nedenle de bölgelere göre yeme alışkanlığı değişiklikler göstermektedir.

    Kuzeydeki Transval ve özerk cumhuriyetlerde bu farklılık daha da çarpıcıdır. Örneğin bezelye veya mısır olabilir. Daha sonra ise salata ve tatlı yenir.

    1652 yılında Hollandalılar tarafından Cape Town bölgesinde kurulan Güney Afrika'nın yemeklerinde krem ve koyun eti kullanımı tamamen Fransız etkisi ile bu mutfağa girmiştir. Tabii Alman Mutfağı'nın etkisini de unutmamak gerekir. Özellikle tüm ülkede yaygın olarak tüketilen "Burevers" denilen ve bir çeşit geleneksel yiyecek olan sosis de Almanların bu mutfağa katkısıdır. Aynı zamanda İngilizlerden de etkilenmiş olan Güney Afrika Mutfağı'nda Doğu Hint Mutfağı'nın etkisi çok fazladır. Malaya'dan getirtilen köleler çiftliklerde işçi olarak çalışırken eşleri de aşçılık yaparlardı. Hindistan'ın çeşitli baharatları bu vesile ile bu mutfağa girmiştir. Kısaca Güney Afrika Mutfağı çok fazla yabancı etki almış bir mutfaktır. Bu yabancı etki yerli halkın kendi yemekleriyle karışmış ve ortaya çok çeşnili bir mutfak çıkmıştır.

    Güney Afrika'nın bazı bölgelerinde yapılan bir yemek diğer bir bölgede bulunmayabilir. Bölgelerin kendilerine özgü değişik özel yemekleri vardır. Bunlardan bir tanesi kıyı şeridinde suda yetişen bir çiçekten yapılan "katır çiçeği çorbası" dır. Zaten bu yörede klasik çorba türleri sevilmez. Mısırla yapılan "Porridge" gibi klasik çorbalar iç ve kuzey bölgelerde çok sevilerek yenir. Ama balık ve deniz ürünleri hem kıyı şeridinde hem de iç bölgelerde sevilir ve yenir. Güney Afrika dünyanın en bol ve lezzetli deniz ürünlerine ve balığına sahip bir ülkedir. Halk bunları kendilerine özgü metotlarla ama Hint baharatları katarak pişirir. Pişirme teknikleri olarak en çok ızgara sarımsak ve maydanozdur.

    Güney Afrikalılar sığır etini kişniş hem de her öğünde yiyebilirler.

    Güney Afrikalılar çok ekmek tüketirler. Ekmekleri daha çok siyah ekmektir.

    Güney Afrikalılar genellikle hafif tatlılar severler. Bunlar içinde en ünlüleri "Milk Tart" ve "Dumpling"dir. Bizdeki burma tatlısına benzeyen özel bir tatlıları da vardır. Ülkede çok çeşitli tropikal meyveler yetiştiği için halk tatlı yerine genellikle meyveyi tercih eder.

    Bu zengin çeşnili mutfak genelde ve domuz etleridir. Bu arada bu ilginç ülkenin mutfağında "deve kuşu" ve "timsah" etleri de özel günlerde yenir.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Günay Afrikada o halde sebze agırlıklı ve tahıl agırlıklı beslenme var buda sağlıklı olmalarını sağlayacaktır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş