Gulaş nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Gulaş nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kg. dana kuşbaşı
    4 yemek kaşığı sıvıyağ
    4 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı un
    2 su bardağı et suyu
    2 çay bardağı beyaz şarap
    5 adet orta boy domates
    1 demet taze soğan
    ½ su bardağı süt kreması
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Eti, bir tavada çevirerek, kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Tuz ve karabiberini de ekleyelim. Soğanları soyup, ince halkalar şeklinde keselim ve etlere katıp, sararıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım.

    Şimdi de kavurduğumuz soğanlı etlere domates salçasını ve unu ekleyelim. Sonra da sırasıyla et suyu ve şarabı ilave edelim. Tencerenin ağzı kapalı olarak orta ateşte 1 saat kadar pişirin.

    Diğer tarafta domatesleri soyup, tavla zarı formunda, küp şeklinde doğrayalım. Taze soğanları ayıklayıp, yıkayalım ve ince ince doğrayalım.

    Taze soğan ve kremayı yemeğin pişme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere ilave edelim. En son 10 dakika daha pişirin ve eğer varsa patates püresi ile servise sunun.
     
  2. y

    yanlız_45 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. d

    deren Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. S

    SiNemm Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. s

    sebiş Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş