Greçka Pilavı Tarifi

Konu, 'Pilavlar' kısmında Rabba tarafından paylaşıldı.

  1. R

    Rabba Bölüm Yöneticisi

    Bugün sabah canım sıkıldı ve kanallar arasında gezinirken Star TV’de soframız programında görmüş olduğum Gaziantep lezzeti Greçka pilavı tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun bu leziz pilav nasıl yapılıyor hep beraber öğrenelim. Öncelikle bu pilavın bitkisel protein deposu, demir ve mineraller açısından oldukça zengin olduğunu unutmamanız gerekmektedir.
    [​IMG]
    Malzemeler:

    2 su bardağı greçka

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 adet kuru soğan

    4 su bardağı et suyu, tavuk suyu veya normal su

    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı:

    Tencereye zeytinyağı konulur. Soğanlar temizlenip, yıkanır ve küçük küçük doğranarak tencerenin içine atılır. Soğanlar hafif ölünce üzerine greçka ilavesi yapılarak kavurmaya devam edilir. Greçka parlak bir hal aldıktan sonra üzerine su ve tuz ilavesi yapılır. Tencerenin ağzı kapalı olarak 20 dakika kadar kısık ateşte pişmesi sağlanır. Hem leziz hem de kolay yapılan bu pilav tabağa alındıktan sonra servis öncesi üzerine tereyağı gezdirilip haşlanmış et ya da tavuk ilavesi ile son derece mükemmel bir tat elde edilmiş oluyor.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. R

    Rabba Bölüm Yöneticisi

    Güzel bir pilava benziyor yapıp denemek ve yemek lazım:)
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Guzele benziyor bana görede, en kisa zamanda yapip yiyerek tadina varmak lazim :) :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş