görüntüsü ve lezzeti süper kozalak pasta

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    KOZALAK PASTA 1OOgr margarin .1paket sütsüz çikolata.3kaşık bal.1tane muz.3 çorba kaşıgı kako.4 su bardağı piriç patlağı. YAPILIŞI:margarini eritelim benmari usulü çıkolatayıda eritelim kariştiralım.üzerine koko ilave edelimezilmiş muz ilave edelimpiriç patlagınıda koyup ezmeden karıştıralım.limon sıkacağının arka kısmına bu karışımı koyalım dikkatlice çıkaralım.kolay çıkması için kalıbımızı az suyla ıslatabilirsiniz.tabağa dizip üzerine arzuya göre pudra şekeri serpebilirsiniz.kozalağın üzerine kar yağmış gibi bir görüntüsü oluyor.çocuklarınızın ve sizin beğnerek yiyeceği fırınsız pratik lezetli. Kolay gelsin.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Kozalak Pasta (yaklaşık 45-50 adet)

    Pasta Malzemelerimiz
    [​IMG]
    500 gr. corn flakes (tercihen kelly's marka)
    7 adet metro 8ince doğranmış)
    2 yemek kaşığı bal
    1,5 yemek kaşığı tereyağı
    yarım çay bardağı süt

    Pastanın Yapılışı
    [​IMG]
    Tereyağı, bal, süt ve metrolar kısık ateşte -pilav ayarı- tamamen eriyinceye kadar karıştırılır.(çırpma teliyle daha rahat oluyor)
    içerisine mısır gevreği eklenir.
    arzu edilen büyüklükteki kahve fincanı su ile çalkalanır ve içerisine sıcak karışım bastırılmak suretiyle şekil verilir.Fincan ters çevrilerek düz servis tabağına çıkartılır.

    *Karışım bitene kadar tencereyi ateşten almayınız, zira soğuduktan sonra tencereden yemek zorunda kalırsınız.
     

    Ekli Dosyalar:

  3. lockhum

    lockhum Yeni Üye

    çok güzelmiş hemen yapmalıyım teşekkürler...
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Kozalak pastalar enfes görünüyor bende yapmak ve tatmak isterim.
     
  5. K

    Karnivor Yeni Üye

    Kozalak pasta enfes gözüküyor bizede bu hafta sonu Nehirler gelsede yapsalar ışıkcım nursenacım:)))
     
  6. M

    Mina Yeni Üye

    mmmmmmmmm muhteşem görünüyor:)
     
  7. Murat

    Murat Yönetici

    Kesinlikle margarin seçiminde tereyag kullanın beyaz terayag olabilir, tuz oranı fazla olmasın.
     
  8. N

    NeFeS Yeni Üye

    Kozalak pasta tarifi için ayrıca teşekkür ederim canım.
     
  9. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Kozalak pasta çok başarılı olmuş bayıldımmmm yapanların ellerine saglık
     
  10. M

    Misafir Misafir

    ben bir ara bu tarifi arkadaşımda yemiştim o kadar lezzetli ki anlatamam şimdi ben de yapıcam :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş