Gömme (Ekmekli Et) (4 Kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    [​IMG]
    Gömme (Ekmekli Et) (4 Kişilik) tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 kg kuzu kuşbaşı et
    1 tatlı kaşığı salça
    1 çay kaşığı pul biber,
    karabiber, tuz
    Hamuru için:
    20 gram yaş maya (kibrit kutusunun yarısı kadar)
    1 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tutam tuz
    1 çorba kaşığı yumuşak margarin
    Alabildiğince un


    Yemeğin Tarifi
    Kuşbaşı eti, 1 tatlı kaşığı salçayı, pul biberi ve karabiberi tencereye aktarın. Yeterince tuz serpin. Tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin (Eğer et pişmediyse yarım su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz).

    Hamur için maya, 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri bir kapta karıştırın. Mayanın erimesini sağlayın. Tuz ve yumuşatılmış margarini ekleyin. Bu malzemenin aldığı kadar unu ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.

    Hamuru yoğurduktan sonra mayalandıracağınız kabı yağlayın. Hamuru içine koyun, 1 saat bekletin. Elinizi unlayıp, hamuru unlu tezgaha alın. Hamuru önce elinizle sonra oklava ile açın. Eti ortasına yerleştirin. Yuvarlak olacak şekilde kapatın. Hamurun her tarafının eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Rejim YpanlaR Dikkat Kalorisi yüksektir
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş