Genetiği Değiştirilmiş Besinler Hangileridir?

Konu, 'Şifalı Bitkiler' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Genetiği değiştirilmiş besinler ile ilgili yaptığım araştırma sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Mısır kendi böcek öldürücüsünü yaratacak şekilde değiştirilmiştir. Tonlarca genetiği değiştirilmiş mısır bitkisi insan tüketimine sunulmuştur. Soya bitkisi de ot öldürücülere direnmesi için genetiğinde değişim meydana gelmiştir. Mısır ve soya gibi pamuk da ot öldürücülere direnecek şekilde tasarlanmıştır. Papayalar gen aktarımlı olup Hindistanda'ki yuvarlak iz bırakan virüse dayanıklı olarak üretilmiştir. Güneydoğu Asya'dan gelen pirinç bol miktarda A vitamini içerecek şekilde genetiği değiştirilmiştir. Domatesler çürüme ve büzülme önleyici olarak daha uzun raf ömrüne sahiptir. Kolza'dan üretilmiş olan besin maddesi yemeklik yağ ya da margarini işlemek için kolza yağından yararlanılmaktadır. Genetiği değiştirilen kolzadan ayrıca bal da üretilebilmektedir. İneklerin süt üretimini arttıran hormonlar üzerinde oynanmıştır. Genetiği değiştirilmiş bezelyelerin barbunya da bulunan bir genden yararlanıldığı söylenmektedir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş