Genel Pratik Bilgiler

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında nalan tarafından paylaşıldı.

  1. n

    nalan Yeni Üye

    Hepimize gerekli pratik bilgiler mevcut

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok.Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine birçorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın.Yeterince soğuyacaktır.

    Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemikkazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak etsuyunu soğutun.

    Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yerekoyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarkenşaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.

    Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızlasallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşayapıştıklarını görürsünüz.

    Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz.

    Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli veiyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz.

    Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolayhazmedilir.

    Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.

    Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak,solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır.


    [DIPNOT]Alıntıdır...[/DIPNOT]
     
  2. A

    Abdullah Yeni Üye

    Bu bilgiler çok önemli..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş