Gendime Pilavı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Gendime Pilavı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    2 su bardağı aşurelik buğday (Gendime veya yarma da denir)
    1 su bardağı beyaz kuru fasülye (şeker fasülyesi)
    500 gr. kuşbaşı kuzu eti
    2 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı tuz
    Yarım çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 su bardığı su

    Yemeğin Tarifi
    Bir gece önceden aşurelik buğday ve şeker fasülyesini aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın.

    Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğday ve fasulyeyi bir tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın. Asla tuz atmayın çünkü sertleşir. İyice pişen aşurelik buğday ve fasülyeyi süzdürün bir kenarda beklemeye alın.

    Bir tencereye kuşbaşı etleri koyun, yağı ekleyin ve sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar soteleyin.

    İnce kıyılmış soğanlara baharatları ekleyip, 5-6 dakika süresince kavurmaya devam edin.

    3 su bardağı suyu ilave edip, pişirmeye bırakın. Su kaynamaya başlayınca buğday ve fasülyeyi ekleyip, orta hararetli ateşte pilavı pişirin. Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altını söndürün ve demlenmeye bırakın.

    20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, havalandırın ve servise sunalım.
     
  2. çiğdem

    çiğdem Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. t

    toroz Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. ofline

    ofline Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. k

    kamile Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş