Gençlik Kebabı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Gençlik Kebabı
    Malzemeler
    4 adet biftek
    4 adet patates
    6 adet kırmızı çarliston biber
    6 adet yeşil çarliston biber
    4 adet domates
    1 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    1 tatlı kaşığı buğday nişastası
    1 çay kaşığı hardal
    Karabiber
    Tuz

    Kızartmak için:
    1 su bardağı sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    Patatesleri suda bekletin. Bu arada 4 adet bifteği uzun parmak şeklinde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı margarin, zar şeklinde doğranmış soğan ve eti koyun. Et, suyunu bırakıp çekince karabiber, tuz ve 1 tatlı kaşığı buğday nişastası koyun, 4-5 dakika soteleyin. 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı hardal ekledikten sonra 25 dakika daha pişirin. Su kalmamalı.

    Suda bekleyen patatesi temiz fırçayla temizleyin. Kabuğunu soymadan ince ince dilimleyip tuz serpiştirin. Kızgın yağda patatesi kızartın. Aynı yağda yeşil biber, kırmızı biber ve dilimlediğiniz domatesi kızartın. Bütün sebzeleri servis tabağına alın, bifteği koyun, pilav eşliğinde servis yapın.
     
  2. n

    nisa19_86 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. s

    sarı Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  4. r

    rexmont Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. T

    Tatlisco Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  6. g

    guapa Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş