Gelin Tatlısı

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Gelin Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 su bardağı margarin (eritilip, ılıtılmış)
    1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
    1 su bardağı tahin
    3 yemek kaşığı pekmez
    1 paket kabartma tozu
    4 su bardağı un

    Şerbeti için;
    2 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle şerbet için; toz şekerle suyu tencereye koyup karıştıralım. Şeker eriyip, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alalım.



    Daha sonra derin bir yoğurma kabının içine; margarin, tahin, pekmez, kabartma tozu ve ceviz içini koyup, elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek sert kıvamlı bir hamur elde edinceye dek yoğuralım.



    Hamurun üzerini örterek 20 dakika dinlendirelim.

    Yağlanmış dikdörtgen cam kabın içerisine hamuru elimizle bastırarak yayalım ve baklava dilimi formunda keselim. Sonra da 175 dereceli fırında 20-25 dakika, üzeri kızarıncaya dek pişirelim.

    Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirip, en az 30 dakika şerbeti çekmesini bekleyelim ve sonra da servise sunalım.
     
  2. m

    maklubeyemegi Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. m

    mevt.. Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. k

    kezy89 Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. b

    bayanavon Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. n

    nesrin Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş