Gelin Ayten?in Köfteli Kabağı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Gelin Ayten?in Köfteli Kabağı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    5 dilim bal kabağı

    Köfte harcı için;
    Yarım kilo yağsız kıyma
    Yarım su bardağı pirinç
    2 yemek kaşığı ince bulgur
    1 yemek kaşığı kuru reyhan veya kuru fesleğen
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    4 yemek kaşığı toz şeker
    3 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan bal kabağı dilimlerini iri kuşbaşı et şeklinde doğrayın. Kuşbaşı doğranmış bal kabaklarının yarısını bir tencerinin altına serin. Bir başka kabın içinde kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, tuz ve karabiberi tıpkı köfte hamuru gibi birlikte yoğurarak, misket şeklinde yuvarlak köfteler yapın.

    Tenceredeki kabağın üzerine reyhanlı yuvarlak köfteleri dizin. Üzerine ayrılan kuşbaşı kabakları tekrar dizip, en üste şekeri serpin. Suyu ekleyin ve pişmeye bırakın. Kabaklar iyice yumuşadığında altını söndürüp, dinlenmeye bırakın. Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz kuru reyhan serpiştirebilirsiniz.
     
  2. c

    ccfatih Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. d

    dilantek51 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. e

    eS. Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. a

    aysen78 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş