Garnitür Patates Tarifi

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    3-4 orta boy patates

    2 su bardağı süt

    1 kase kaşar peyniri rendesi

    1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

    Yeteri kadar tuz pul biber





    HAZIRLANIŞI

    Patatesleri haşlayıp 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Yayvan bir fırın kabına balık sırtı gibi dizin. Üzerine süt ilave edin. 230 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

    Sütün yarısı çekilince tereyağı karabiber ve pul biber gezdirin. Patatesler güzelce kızınca kaşar rendesi serpin. Tekrar 2-3 dakika fırınlayın. Sıcak olarak tek başına veya et yemeklerinin yanında servise sunun.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Patatesli Garnitür
    in

    * Garnitür
    * Havuç
    * Patates
    * Salata

    Malzemeler:

    4 adet orta boy patates
    1 adet orta boy havuç
    50 gr kaşar peyniri
    yarım çay bardağı süt
    tuz - karabiber
    süslemek için isteğe göre yeşillik kullanılabilir...

    Yapılışı:

    3 adet patates haşlanır (eğer vakit kısıtlıysa patatesler soyulur yasıı yassı biraz kalınca dilimlenir biraz su ile pişirilir. bu şekilde yapıldığında kaynayan suya tuz ve biraz sıvı yağ ilave edebilirsiniz)
    bir yandan kalan 1 patates ve havuc kuşbaşı dilimlenip ayrıca bol suda haşlanır. soğumaya bırakılır...
    haşlanan patatesler sonra bir kabın içine alınır, kaşar peyniri ve süt ilave edilerek blender ile ezilir.
    isteğe göre karabiber veya tercih edilen baharat koyulabilir...
    servis yapılacak tabaklara paylaştırılır...
    kenarları düzeltilip ortası çukurlaştırılır ( bu işlemi yaparken kaşığı yağlarsanız şekillendirmek daha kolay olur)
    çukur yerlere ayrıca haşlanan minik minik doğranmış patates ve havuçlar koyulur...
    üzerine, sıvı yağ ve kırmızı toz biber gezdirilebilir (isteğe göre)
    yeşillikler ile süsleyerek servis yapılır.

    [​IMG]
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş