Garam Masala

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    malzemeler

    * 2 defne yaprağı
    * Yarım çay kaşığı besbase
    * 12 kakule
    * 1 çay kaşığı tane karabiber
    * 1 çay kaşığı tane karanfil
    * 2x7 cm.lik çubuk tarçın
    * 25 gr siyah kimyon tohumu
    * 25 gr kişniş tohumu


    Tarif Bilgileri


    Yapılışı

    Daha keskin ve acı olan özgün tadı zamanla giderek yumuşamış ve tatlımsı olmuştur.
    Kişniş, kimyon, karanfil, tarçın, tane karabiber ve kabukları soyulmuş kakule tohumlarının hepsi küçük bir değirmende öğütülür ve havanda dövülür. Besbase ve defneyaprağı eklenir ve harmanlanır.
    Cam şişe veya kavanoza doldurulur.
    Kapağı sıkıca kapatılıp 2 ay süreyle serin ve ışık almayan bir yerde bekletilebilir.
     
  2. M

    Misafir Misafir

    Garam masala baharat karışımını arayıpta bulamayan arkadaşlar sitesinden temin edebilirler
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...
Benzer Konularımız
  1. elnur
    Yanıtlar:
    2
    Okunma:
    836
  2. N
    Yanıtlar:
    1
    Okunma:
    3.851

Sayfayı Paylaş