Fıstıklı tavuk

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    MALZEME:

    Tavuk (Dörde bölünmüş) 1 adet
    Soğan (Kıyılmış, taze) 4 adet
    Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş
    Kırmızı toz biber (Acı) Yarım silme çay kaşığı
    Karabiber 1/4 silme çay kaşığı
    Tuz 1 silme çay kaşığı
    Su 3 bardak
    Hurma fıstığı 175 gr.

    YAPILIŞI:
    Hurma fıstığını bir havanda dövün sonra sulandırın. Bu karışımı azar azar elektrikli bir karıştırıcıya koyarak fıstık bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Karışımı, baharat, tuz, sarmısak ve taze soğanla birlikte bir kuşhaneye koyun, iyice karıştırdıktan sonra kaynatın. Kaynadıktan sonra tavuğu atın, kuşhanenin kapağını kapatın ve hafif ateşte 1,5 saat kadar pişirin. Eğer tavuk suyunu çekecek olursa, içine biraz kaynar su katın. Not: Hurma fıstığı yerine fındık kullanılabilir.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Fıstıklı tavuk çok güzel görünüyor

    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  3. f

    fatma Yeni Üye

    Fıstıklı tavuk hiç duymamıştım lezzetli görünüyor ilk fırsatta denemek istiyorum. Paylaşım için sağolun.
     
  4. lockhum

    lockhum Yeni Üye

    fıstıklı bereden sonra çok iyi gitti:)teşekkürler anlatımınız için.
     
  5. Murat

    Murat Yönetici

    Malzemelerde fıstık göremedim:) şam fıstıklı yaparım bende üzerine az küş üzümü oh enfes..
     
  6. A

    Abdullah Yeni Üye

    Malzemelerde fıstık görünmüyor...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş