Fıstıklı Tavuk / Gaziantep nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Fıstıklı Tavuk / Gaziantep kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    4 adet tavuk göğüs eti
    1 su bardağı tuzsuz antep fıstığı
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    4 yemek kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tavuk göğüslerini enlemesine 5?er santim eninde kesin.

    Domates salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız bu sosta tavuk göğüslerini 20 dakika bekletin. Sostan çıkardığınız tavuk etlerine antep fıstığını eşit olarak paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
     
  2. a

    aysema Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. b

    besteburcu Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş