Fıstıklı Havuç Salatası (4-6 Kişilik) tarifi

Konu, 'Salatalar' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    [​IMG]
    Fıstıklı Havuç Salatası (4-6 Kişilik) tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    500 gr. Havuç
    500 gr. Kabak
    Tuz
    200 gr. Kavrulmuş Yer Fıstığı
    1 Limon
    1 Demet Fesleğen
    5 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu


    Yemeğin Tarifi
    Havuçları soyun. Yarım havuç ayırın, kalanını kibrit çöpü gibi doğrayın veya rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Yarım adet kabağı da tuzlayıp suyunu bırakması için bekletin.

    Fıstıkları bir torbaya doldurun. Merdane ile üzerinden geçerek ufalayın. Limonun suyunu sıkın. Fesleğinin birazını süslemek için ayırın, gerisini iri iri kıyın.

    Limon suyunu biber sosuyla karıştırın. Kabağı bir süzgeçte süzün. Havuç, kabak, fesleğen ve fıstığı sosa ekleyin. Kalan havuç ve kabağı ince ince dilimleyin. Salatayı havuç, kabak dilimleri ve fesleğen yapraklan ile süsleyin.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    fıstlk olmazsa olmaz mı
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş