Fış Fış Tatlısı tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    Fış Fış Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    2 adet yumurta
    1 kase yoğurt
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı karbonat
    Alabildiği kadar un

    Şerbeti için;
    3 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    4-5 damla limon suyu

    Kızartmak için;
    Sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    Önce tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu kaynatın. Su kıvam kazanınca limon suyunu ekleyip, ateşten alın. Sonra tatlının hamurunu hazırlamaya geçin. Yumurtayı ve yoğurdu büyük bir kasede çırpın. Sıvıyağ ve karbonat katın. Yoğurarak yavaş yavaş un ekleyin. Boza kıvamından biraz daha koyu çok yumuşak bir hamur oluşturun. Yarım saat kadar dinlendirin. Sıvıyağı kızdırın. İster hamur torbasıyla isterse avucunuza alıp, baş parmağınızla işaret parmağınız arasından sıkarak lokmaları yapın ve kızgın yağa atın. Önlü arkalı kızartıp soğumuş olan şerbete bırakın. Ilık ılık servis yapın.
     
  2. Z

    ZEYNEPCEASK Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. n

    necmiropcu Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş