Fırında Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında Rabba tarafından paylaşıldı.

  1. R

    Rabba Bölüm Yöneticisi

    Tavuk herkesin sevdiği bir besin maddesi olarak bilinmektedir. Ben de bir tavuk sever olarak bu tarifi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Beni dinlemeye hazırsanız sizler için bu tarifi anlatmaya hazırım. Şimdiden afiyet olsun.
    [​IMG]
    Malzemeler:

    4 Adet tavuk budu

    300 gr karnabahar

    2 orta boy havuç

    1 küçük karnabahar

    2 pırasa

    2 dal biberiye

    5 dal taze kekik

    Yarım çay bardağı su

    2 baş sarımsak

    Zeytinyağı, deniz tuzu, karabiber

    Hazırlanışı: Fırın 150 derecede ısıtılır. Brokoli ve pırasa parçalanarak kaba alınır. Sarımsaklar temizlenir. Havuçlar ve pırasalar temizlenerek belirli kalınlıkta doğranır. Sebzeler fırın kabına dizilerek biberiye ve kekik ince ince kıyılır. Tavuk butları sebzelerin arasına yerleştirilerek su üzerinde gezdirilir. Alüminyum folyo ile kaplanan tepsi 50 dakika fırında duracak şekilde fırına verilir. Karnabahar ile brokoliler bu süre dolunca tepsinin üzerinden alınarak tavuk pişirilmeye devam edilir. Kap fırından çıkınca brokoli ve karnabaharlar ayrı bir kapta tekrar fırına sürülüp zeytinyağlı olarak pişirilerek tavuğun üzerine ilave edilir. Sebzeli tavuk servise hazırdır.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. i

    ilayda Yeni Üye

    yapımı çok kolay ve tadı harika ben yaptım denedim sizlerede tavsiye ederim.
     
  3. a

    abrek Yeni Üye

    ne olsa yerim abi...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş