Fırında Sarmısaklı Tavuk nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Fırında Sarmısaklı Tavuk nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
    1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek)
    100 gr tereyağı
    4 diş sarmısak (iyice dövülmüş)
    8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım. Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalım.Yağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım.

    Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim. Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim.

    Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz.
     
  2. b

    bahar18 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. f

    figencik Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş