Fırında Portakallı Krema

Konu, 'Yemekler' kısmında ayfer tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayfer Yeni Üye

    Fırında Portakallı Krema kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    2 su bardağı süt
    2 su bardağı portakal suyu
    1,5 su bardağı toz şeker
    4 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 paket vanilya

    Üzeri için;
    2 yemek kaşığı esmer şeker

    Süslemek için;
    2 adet portakalın kabuğu
    2 yemek kaşığı toz şeker
    250 gr vanilyalı dondurma

    Yemeğin Tarifi
    Önce iyice yıkadığınız portakalların 2 tanesinin kabuğunu şerit şerit çıkarın. Sonra portakalların suyunu sıkın. Mısır nişastası ve toz şekeri tencereye alıp, karıştırın. Yavaş yavaş sütü ve portakal suyunu ekleyerek ocağı orta ateşte yakın. Kaynayıncaya dek sürekli karıştırın. Kaynayınca vanilyasını katıp, 5 dakika karıştırmadan ocakta tutun ve ateşten alın. Muhallebi soğuyuncaya dek bekleyin. Mikserle çırparak bir fırın kabına dökün (fırına dayanıklı kaseler de kullanabilirsiniz). Muhallebi koyduğunuz kabı başka bir tepsinin içine yerleştirin. Muhallebi hizasına dek su koyarak, 175 dereceye ayarladığınız fırında 40 dakika pişirin. Bu arada şerit şerit kestiğiniz portakal kabuklarını haşlayın. Suyunu süzerek küçük bir teflon tavaya alın. 2 yemek kaşığı toz şekerle birlikte karıştırarak kısık ateşte pişirin ve bir kenara alın. Pişen muhallebiyi fırından alıp, üzerine esmer şekeri serpin ve fırının ızgarasını açın. 5 dakika fırınlayarak ızgaranın şekeri yakmasını sağlayın. Tekrar fırından alarak hazırladığınız portakal kabuklu sosla üzerini süsleyin. Soğuyunca vanilyalı dondurmayla servis yapın.
     
  2. y

    yuropar Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. a

    açelya Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. e

    elagozlu28 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş