Fırında Palamut Nasıl Yapılır?

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Fırında balık nasıl yapılır, bu balığın lezzeti nasıldır diye merak ediyorsanız öncelikle Palamut alın ve gerisini bu leziz tat piştikten sonra karar verin.
    Malzemeler:
    1 tutam maydanoz
    Yarım limonun suyu
    1 yemek kaşığı sirke
    Tatlı toz biber
    Karabiber
    Tuz
    4- 5 sivri biber
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    Kekik
    1,5 dilimlenmiş limon
    Hazırlanışı:
    Domates ve soğanlar dilimlenerek tepsiye dizilir. Ardından dilimlenmiş palamut balıkları üzerine dizilir ve limon dilimleri tepsinin üzerine ilave edilir. Biberler boşluklara yerleştirilir. Karabiber, kekik, kırmızı biber tepsinin üzerine serpilir. Sıvı yağ gezdirilir. 180- 200 derecede ısıtılmış fırındaki balık üzerine maydanoz sapları da tepsiye dizilerek servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun...
    firinda-palamut-tarifi-resimli-0-300x214.jpg
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    [​IMG]
    Fırında palamut güzel gözükse de ben palamutun kızartmasının daha iyi olacağı kanaatindeyim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş