Firinda manti ( resimli)

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Hatice

    Hatice Yeni Üye

    1. 2 yumurta
    2. 2,5 bardak un
    3. biraz su
    4. tuz
    5. ici icin
    6. 1 su bardagi kadar kiyma
    7. 1 kucuk sogan
    8. tuz,karabiber
    9. 3-4 bardak su,
    10. 1tablet et bulyon
    11. 1 kasik tereyag
    12. 2 kasik tereyag
    13. 1kasik sivi yag
    14. 1kasik domates salcasi
    15. 1 kasik biber salcasi ,
    16. 2 kase yogurt,
    17. 1 dis sarmisak
    18. tuz
    Instructions:
    1. bi kaba yumurta ,un,tuz,biraz su koyup sert hamur yoguruyoruz, cokta sert olmasin, bunu dinlenmeye birakiyoruz, 15 dk falan
    2. bu arada kiymanin icine,sogani rendeliyoruz, tuzve karabiberini atip karistiriyoruz
    3. dinlenen hamuru, 5e bolup, bi tanesi aciyoruz, ne ince ne kalin olcak sekilde, karelere kesip, uzerlerine biraz kiymadan koyup muska seklinde kapatiyoruz,yaglanmis tepsiye diziyoruz
    4. onceden isitilmis,firina koyup uzeri hafif kizarana kadar bekletiyoruz, ve bu arada ,su et bulyon ve yagi kaynatiyoruz,baska bi kapta,
    5. uzeri kizaran mantiyi,firindan cikarip, uzerine kaynattigimiz suyu dokup,tekrar firina koyuyoruz,
    6. firinda suyu cekene kadr durduruyoruz, suyu cekince, alip, iliyinca, uzerine, sarmisakli yogurt dokup,
    7. bi tavada yag ve salcayi kavurup, uzerine sos olarak dokuyoruz, isterseniz kuru nane ile servis yapabilirsiniz
    8. AFIYET OLSUN
    [​IMG]
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Biz buna kulaklı mantı diyoruz. Annem yapardı.
     
  3. A

    Abdullah Yeni Üye

    Biz bu mantıya kulaklı diyoruz babannem yapardı....
     
  4. i

    irem Yeni Üye

    Mantiya bayılırım harika olur.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş