Fırında Mantarlı Püre

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Fırında Mantarlı Püre nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 su bardağı mantar
    1 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    6 adet orta boy haşlanmış patates (rendelenmiş)
    1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
    2 adet yumurta
    1 yemek kaşığı un

    Yemeğin Tarifi
    Önce kabuklarını soyup patatesleri haşlayın. Süzdürüp, rendeleyin ya da eziciyle pütürsüz hale gelinceye dek ezin. Bir tavada rendelenmiş kuru soğanı sıvıyağda kavurun. Üzerine, ince doğranmış mantarları ekleyip, 4-5 dakika daha kavurun. Tuzunu, karabiberini ekip ateşten alın. Patates püresine, unu, yumurtayı ve kaşar peynirini ekleyip iyice karıştırın. Isıya dayanıklı bir cam tepsiye önce mantarlı harcı yayın. Üzerini patatesli harçla kapatın. 175 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.
     
  2. p

    pamuk prenses Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. d

    dilara_666 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş