Fırında Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Nursena tarafından paylaşıldı.

  1. Nursena

    Nursena Admin

    Resimli Fırında Kuzu Kebabı Tarifi
    Fırında Kuzu Kebabı Yapılışı Resimli

    Bugün sizlere Kuzu etinin enfes lezzetiyle Fırında Kuzu Kebabı tarifinden bahsedeceğiz.

    Malzemeler
    1.250 gr koyun eti
    2 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı yoğurt
    6 diş sarımsak
    yarım tatlı kaşığı karabiber
    yarım tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı tuz


    Hazırlanışı
    Koyun etinin yarısına gelecek kadar su konur. Yumuşayana kadar haşlanınca sudan alınır, soğumaya bırakılır. İyice soğuyunca etin içi ve dışı rende soğan ve baharatla oğulur. 1 saat dinlendirildikten sonra önce dışına yumuşak tereyağı sıvanır, sonra içine ve dışına yoğurt sürülür. Etin farklı yerleri bıçağın ucuyla delinir. Deliklere tane sarımsak sokulur. Et uygun büyüklükte fırın kabına yerleştirilir. Üzerine 2 su bardağı kadar et suyu gezdirilir, kızgın fırına verilir. Üzeri nar gibi kızarana dek arada sırada fırın açılır, suyu üzerine tekrar tekrar gezdirilir.
     
  2. E

    Esram Yeni Üye

    Kuzu deniyor lokum gibi olur kuzu eti heleki kebap bide fırında oluyorsa tadından yenmez:)
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Fırında kuzu biraz hüner ister terbiyesini sosunu iyi yapmak gerekiyor.
     
  4. Uranüs

    Uranüs Yeni Üye

    Fırında degil de ben kuyu da kuzu kebabına bayılıyorum hiç olmasa Adana kuzu olsun :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş